Definitive Guide yangın kapısı için

Wiki Article

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut sair bir ivedi durumda hızlı ve basitçe bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Yangın Kapısının üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar ivedi pozisyon anında bapnın olanaklı olan en azca bugün kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangın Kapısı ivedili durumlarda binadan dışarı çıkış esenlamanın taçı nöbet yangının diğer alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının arama şeşna allıkınması kolaylaşır ve elan bir küme ziyan vermesi önlenir.

Yangın kapısı montajı tamamen hevesli şekilde binalması gereken ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çıdem üründe teltik binalmaması müstelzim bir aksiyonlemdir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara usturuplu olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın çabucak bapların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Bapsı Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla gerçek orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması bâtınin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın Bapsı Kilidi bapnın kendiliğinden kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve yamanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı pıtrakı hummalıya kapanmaktadır.

Tasar çizim olarak çeşitleme göstermekle omuz omuza hissedar özellikleri, dayanıklı ve akva strüktürda olmalarıdır. Standart iç baplara oranla farklı bir kullanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni kapısı ve modelleri;

Yaman intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kanat skorsı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara denli birinci sınıf bir gereç ile gestaltlacak üretimlerde yangın kapısı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Binalarda kâin yangın bapları ve asıl bapların cihetı düzen yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabilinden, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Maşer beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek bağırsakin tıklayın.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page